MALERARBEID OG TAPETSERING

Malerne i Fagservice AS er faglærte byggtapetserereByggtapetsering omfatter malerarbeider, tapetsering av vegger med ulike typer materialer, og gulvarbeid med tepper av forskjellige stoffer, vinyl- og linoleumsbelegg med høy kompetanse innen alt av innvendig- og utendørs malerarbeid. Våre byggtapetserere behersker alle overflateteknikker, har opp til 24 års erfaring, og sitter på verdifull kunnskap når det gjelder produktvalg og utførelse.

Et godt resultat bygger alltid på et fagmessig godt utført grunnarbeid. Avhengig av kundens ønsker og eksisterende flater, kan grunnarbeidet omfatte både plating, sparkling og støping. Dette kan vi hjelpe deg med.

Vi er lokalisert på Hamar, men utfører også malertjenester i Ringsaker, Stange, Gjøvik, Elverum, Lillehammer, Romerike og Løten.

Maler Hamar Malerarbeid Malerarbeider Tapetsering Byggtapetserer Malertjenester

MALERARBEID

«Alle kan male» heter det. Til en viss grad er dette sant, men malerfaget dreier seg om mye mer enn å få et estetisk pent sluttresultat.

Like viktig som å kunne male pent (og hurtig) er produktkunnskap. Hvilke grunnarbeider som burde utføres, og hvilke produkter som egner seg best for jobben, er et viktig aspekt ved malerfaget. Ikke minst er dette avgjørende med tanke på holdbarhet og vedlikeholdsintervaller.

Farger betyr mye for trivsel og glede, og det er utrolig hva noen liter maling og farger kan bety for miljøet der du bor og arbeider. Vi hjelper deg gjerne med å oppnå resultatet du ønsker. Ønsker du inspirasjon når det gjelder fargevalg? Ladys Inspirasjonsblogg inneholder mange flotte tips og de siste fargetrendene.

Maling Malerarbeid Maler Hamar
Noen liter maling kan totalt endre karakteren på et rom

MALING

Ved valg av maling er det vel anvendt tid å rådføre seg med en fagmann. Det som bestemmer hvilken type maling man skal bruke er materialet på underlaget, hvilke produkter som er brukt tidligere, og hvilket sluttresultat man ønsker.

Eksempler på feil- eller manglende bruk av produkter:

  • Maling av panel uten at man grunner med sperregrunn først. Ubehandlet treverk innendørs må grunnes for å redusere risikoen for kvist- og tanningjennomslag.

  • Maling av innendørs panelplater. Disse er vanligvis innsatt med voks og bør grunnes før de påføres ny maling.

  • Maling med akrylmaling på gjerder uten at man grunner med for eksempel Jotun Visir først. Ubehandlede overflater må alltid grunnes. Utvendig er det særlig viktig. Der er overflatene hele tiden utsatt for fukt, gjennom regn og annen værpåvirkning, og grunningen forhindrer at fukten trekker inn. Vi fraråder å bruke akrylmaling på gjerder, utvendige rekkverk etc., og anbefaler å bruke en pustende maling – helst et oljeprodukt. Ved bruk av akrylmaling utendørs på flater som males på BEGGE sider blir resultatet at trevirket ikke får puste. Dette vil over tid resultere i at treverket råtner og malingen flasser.

  • Maling med for matt maling. Fordelen med å bruke matt maling er at den er lett å påføre uten at man får skjolder (spesielt ved bruk av mørk maling). Ulempen er at den er lite slitesterk, og vanskelig å holde ren og pen.

VEDLIKEHOLD

Dette gjelder stort sett alle utvendige malte flater (fasader på hus, garasjer, gjerder etc.). Dagens utendørsmalinger har et vedlikeholdsintervall på 6-12 år avhengig av hvilken type maling som er brukt.

Akrylmaling har som regel 12 års malingsintervall, mens oljemaling og oljedekkbeis vanligvis har et malingsintervall på 6 år.

Det mange slurver med er utvendig vask av hus og bygninger. For at garantien på malingen skal gjelde kreves det årlig vask av huset.

Til dette finnes det en rekke spesialprodukter å få kjøpt, men man kommer langt med å bruke standard Husvask. Du kan også vaske med salmiakk- eller klorvann.

Bruk av salmiakk er mere skånsomt for miljøet, har samme effekt som klor, og den dreper svartsopp.

Bruk sterk blanding, 2 dl salmiakk til 10 liter vann. Husk å benytte hansker.

Ved antydning til svartsopp er det viktig å skure bort dette fortest mulig slik at det ikke får «satt» seg.

Mange sverger til høytrykksspyler ved utvendig vask, men dette kan ofte gjøre mer skade enn nytte. Har man vasket huset med Husvask holder det at man bruker vanlig hageslange til å spyle vekk skitt og såperester.

tapetsering - tapetruller - byggtapetserer - tapetserer

TAPETSERING

Våre byggtapetserere har mange års erfaring med tapetsering, og vi monterer alle typer tapeter (papir-, strie-, vinyl- og fototapeter).

Tapetsering er en utmerket måte å endre uttrykk og utseende i et rom;
Utvalget av tapeter er enormt, man kan velge mellom uendelige farger og mønstre, og man ser resultatet fort.

Man kan fint tapetsere selv, og det finnes utallige sider på internett med tips om hvordan man skal få tapeten opp på veggen.

Bruk av en fagmann/byggtapetserer har allikevel mange fordeler:

  • Profesjonelt og pent sluttresultat. Som med alt annet håndverk krever det mange års erfaring for å bli god i faget. Spesielt bobler og spriker i tapeten er utfordringer man møter på når man ikke har tapetsert tidligere.

  • Arbeidene blir fortere ferdig.

  • Grunnarbeidene blir utført av en med god kunnskap om hvilke produkter som egner seg best til jobben.

  • Man slipper å bekymre seg for tilpasning av mønstret tapet rundt vinduer, dører etc. Her er det fagmannen virkelige kommer til sin rett.

  • Papir- og velurtapeter er gjerne både tynne og dyre, og det er fort gjort å få en rift i tapetet under montering. Har du leid inn et firma til å utføre tapetseringen er det de som står ansvarlig for å erstatte den ødelagte tapeten.

MALERARBEID UTFØRT AV OSS

Klikk på bildene for å lese om de ulike oppussingsprosjektene.

KONTAKT OSS I DAG

for gratis befaring og et uforpliktende pristilbud